Chili, sajt és sör, mi kell még?

A chiliszezon célegyenesbe érkezett és a február óta tartó kemény munkának lassan learatható a gyümölcse.

Kóstolgatni már most is lehet, szokás szerint a jalapeno paprikák érték el elsőként a fogyasztható méretet a GerillaChili farmon.

Ha már ilyen jó minőségű alapanyag terem a kertben, le is szedtem gyorsan néhány darabot, hogy elkészítsem belőle az egyik legnépszerűbb chilis kaját.

A texasi eredetű, mexikói inspirációjú fogás valószínűleg a legismertebb, ami ebből a paprikafajtából készül.

Kissé munkaigényes, de a család csípőset nem kedvelő tagjainak habzsolása után úgy gondolom, mindenképpen megéri elkészíteni.

Én a legegyszerűbb variációt készítem az alábbiak szerint:

Hozzávalók:

A töltelék a legegyszerűbb, összekevertem a krémsajtot a reszelt sajttal, sóztam borsoztam.

A paprikákat megmostam és késsel hosszában végigvágtam az egyik oldalát (csumától a hegyéig), ezután ketesztben is csináltam egy rövidebb vágást, hogy szét tudjam nyitni a őket.

Kiskanállal kikapartam a magokat és a magházat, majd megtöltöttem a belsejüket a sajtos masszával.

Ezután bepaníroztam a megtöltött paprikákat és 2 ujjnyi napraforgóolajban pirosra sütöttem.

Hűsítőként mártást kevertem mellé tejfölből, apróra vágott lilahagymából pici sóval és borssal.

Fél óra alatt el is készült, 5 perc alatt elfogyott, szerencsére magamnak is meg tudtam menteni néhányat 🙂

Az első szedés eredménye frissen elkészítve fenséges volt, hamarosan szüret, és jöhetnek a szószok.


Jó étvágyat!